Tårtor

Vi bakar tårtor på beställning och enligt era önskemål. Vi bakar tårtor från 4 bitar och uppåt.

Vi har fyra standard typer av tårtor.
Prinsessmodeller: En klassisk svensk tårta formad som en dome. Den innehåller tårtbottnar, sylt, kräm och ett lager grädde under ett täcke av marsipan. Ni väljer smak på tårtbotten, sylt och kräm och om ni vill ha marsipan eller sockerpasta som täcke. Ni väljer färg på tårtan och en enkel dekor, till exempel en ros, ingår i alla prinsessmodeller. Pris: 55 kr biten. För avancerad dekor lämnar vi prisuppgift separat.

Lagertårtor: En stabilare tårta med rakare kanter som även går att göra i flera våningar. Den innehåller tårtbottnar och fyllningar och kan antingen täckas med marsipan eller sockerpasta eller göras som en så kallad naken tårta som är spacklad med en kräm eller en ganache. Fyllningarna kan vara gelé. kräm, ganache eller mousse. Ni väljer design på tårtan och en enkel dekor, som till exempel en hälsning, ingår i alla lagertårtor. Pris: 60 kr biten. För avancerad dekor lämnar vi prisuppgift separat.

Gräddtårtor: En annan svensk klassiker som oftast dekoreras med gräddrosetter och färsk frukt. Gräddtårtor består av tårtbottnar, kräm och antingen sylt eller färsk frukt. Ni väljer själva vilken smak ni vill ha men vi rekommenderar alltid frukt eller bär som är i säsong. Pris: 60 kr biten. För avancerad dekor lämnar vi prisuppgift separat.

Moussetårtor: Tårtor som består av härlig mousse, och innehåller två olika fyllningar och en botten. Vi gör både choklad och fruktmousse och kan fylla tårtorna med sylt, gelé, ganache eller kräm. Pris: 60 kr biten. För avancerad dekor lämnar vi prisuppgift separat.


Övriga tårtor: Vi gör även andra tårtor efter kunders önskemål till exempel skulpterade tårtor, punschrulletårtor, kladdkakstårtor och hasselnötstårtor. Det är i princip fantasin som sätter gränserna!

För större tårtor till exempel till dop eller bröllop hör av er till oss och boka konsultation. Vi kan också leverera praliner och bakelser till er speciella dag.

Skicka iväg en förfrågan till kontakt@greenpraline.se så gör vi vad vi kan för att uppfylla era önskemål.

Vi gör både enkla och avancerade tårtor på beställning.

Det går även att enbart beställa marsipanskulpturer och dekorera din tårta själv.